Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Recordbedrag van Zwartewaterland Helpt

Zaterdag 24 maart 2018 is een afvaardiging van Zwartewaterland Helpt afgereisd naar Rotterdam om daar een recordbedrag aan Stichting Hartekind te overhandigen. In het Erasmus MC/ Sophia Kinderziekenhuis was een bijeenkomst voor ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Tijdens deze bijeenkomst werd Zwartewaterland Helpt naar voren gevraagd en mochten de vrijwilligers kenbaar maken, wat de vele acties rondom de radiomarathon uiteindelijk opgeleverd hebben. Voorzitter Petrit Sterenberg gaf nog een korte toelichting over Zwartewaterland Helpt en bouwde de spanning in de collegezaal nog enigszins op. Uiteindelijk mocht Linda Breusers manager van Stichting Hartekind de cheque in ontvangst nemen met het recordbedrag van maar liefst €29.801,80!

Linda bedankte Zwartewaterland Helpt voor het prachtige bedrag, wat vanzelfsprekend heel goed terecht gaat komen om nog meer onderzoek te doen om hun doelstelling te kunnen verwezenlijken. Linda die meerder keren tijdens acties naar Zwartewaterland is gekomen vertelde de aanwezigen dat het niet alleen een prachtig bedrag is, maar roemde de organisatie bovenal voor het warme gevoel wat Zwartewaterland Helpt uitstraalt. Linda: 'Ik heb nog nooit zoveel huilend mannen gezien als op zaterdagavond 23 december rond de klok van twaalf toen het bedrag werd kenbaar gemaakt. Mooi om die ontlading te zien na 65 uur radiomaken en heel veel tijd te hebben gestoken in een goede doel, wat jullie ook echt raakt.'

Onder luid applaus mochten de vrijwilligers weer een plekje zoeken in de zaal en kijkt de organisatie weer terug op een hele mooie editie. Een editie die heel veel geld heeft opgeleverd, maar wat nog mooier is, ook heel veel bewustwording bij al die mensen die weer hebben meegewerkt en/of met ons in aanraking zijn gekomen, in welke vorm dan ook. Sterenberg: 'We hebben Zwartewaterland weer laten horen en zien, dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen gezond worden geboren. En als dat je dan overkomt is het mooi om te zien, dat er stichtingen zijn die zich inzetten om de kwaliteit van leven voor deze kinderen te verbeteren. Mooi en fijn om hieraan een bijdrage te kunnen leveren', aldus een trotse voorzitter.
                                           

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend