Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

RSG in Enkhuizen haalt €4.875,- op!

In de afgelopen weken hebben leerlingen uit Atheneum 2 en VMBO 3 van het RSG in Enkhuizen, bij het vak economie, zich bezig gehouden met het project ‘Economie in bedrijf’. Tijdens dit project hebben de leerlingen in viertallen een eigen bedrijfje opgezet. 

De leerlingen zijn gestart met het maken van een plan van aanpak voor hun onderneming. Dit werd aan de hand van een poster gepresenteerd in de klas. Bij goedkeuring van het plan konden de leerlingen aan de slag met een lening van 20 echte euro’s. Het doel was dit bedrag minimaal te verdubbelen met zelfbedachte ideeën en activiteiten. Uiteraard moest ook de lening van € 20, - worden terugbetaald. De winst gaat naar een goed doel.

Aan het einde van het project volgde een eindpresentatie, waarin de bedrijfjes verantwoording aflegden over wat ze hebben gedaan, hoe het ging en wat de resultaten waren. 

De afgelopen vijf schooljaren heeft dit economieproject al met veel succes plaatsgevonden. Deze editie van het project gingen de opbrengsten naar Stichting Hartekind. De eerste opbrengst was € 1746,-. Na de presentaties is dat bedrag alleen maar opgelopen. In totaal heeft dit project maar liefst € 4.875,- opgeleverd voor Hartekind! HARTelijk dank!

  

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend