Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Supervrijwilliger Helena

Graag willen wij één van onze supervrijwilligers aan je voorstellen; Helena Franchimont! Helena is sinds kort een actieve vrijwilligster voor Hartekind. Ze is vrijwilligster geworden omdat ze zelf moeder is van een hartekindje. Haar zoontje van nu 18 maanden heeft het zeldzame syndroom van Williams Beuren. Een van de symptomen van het Williams syndroom is een aangeboren hartafwijking, zoals valvulaire aorta stenose (SVAS), perifere pulmonaal stenose en tenslotte heeft hij ook een VSD.

“Voor mijn zoontje is er op dit moment geen behandeling mogelijk, en omdat de hoofddoelen van Hartekind gericht zijn op de toekomst en het verbeteren van de kwaliteit van leven, geeft dit mij hoop voor de toekomst. Ik heb met grote trots in een korte tijd drie prachtig donatieactie kunnen verwezenlijken.”

De eerste actie heeft Helena samen met Marianne van Gils van By-Me sieraden gedaan. Samen hebben zij leren armbanden met drie bedeltjes ontwikkeld die in het teken staan  Hartekind. De bedeltjes zijn een klavertje voor geluk, een hart en een jongen of meisje. Ze zijn in drie kleuren verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

De tweede actie is een veilinggroep via facebook, waar een diversiteit aan items in staan. De veiling is per 1 december actief voor biedingen. Alle items zijn door verschillende bedrijven of persoon gedoneerd. Deze besloten groep heet Hartekind veiling.

De laatste donatieactie is in samenwerking met de danslerares van Helena opgezet. Zij hoorde haar persoonlijke verhaal en was meteen bereid om een charity dansavond te organiseren. Deze avond zal op 9 december plaats vinden in Rotterdam. Meer informatie over deze dansavond vind je hier.

Tenslotte heeft Helena op twee verschillende kerstmarkten een kraam aangeboden gekregen om Hartekind te promoten. Op 19 en 20 december zal zij samen met een kleine groep mensen, die persoonlijk betrokken zijn bij haar zoontje, aanwezig zijn op de kerstmarkt in Spijkenisse. Ze zullen deze dagen collecteren, onze actie armbanden verkopen, en bekendheid vragen voor aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Helena hoopt op jullie hulp om deze donatieacties tot een succes te maken, want samen staan we sterk!

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend