Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Kindercardioloog Hans Breur (WKZ) fietst voor DNA onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Kindercardioloog Hans Breur (WKZ) fietst voor DNA onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Elk jaar worden er 1.500 baby’s geboren met een aangeboren hartafwijking. Hartafwijkingen worden vaak veroorzaakt door een fout in het erfelijk materiaal, het DNA. Het achterhalen van een DNA-afwijking lukte slechts in een klein deel van de gevallen. Met nieuwe technieken (de Next Generation Sequencing (NGS)-techniek) kunnen we nu veel beter fouten in het DNA opsporen en voor het eerst de erfelijke oorzaak van een hartafwijking bepalen. Met deze kennis kunnen we in de toekomst hartafwijkingen vroegtijdig opsporen, het beloop beter voorspellen en zelfs voorkomen.

Bij 200 pasgeborenen met een hartafwijking zal het WKZ met deze nieuwe techniek kijken of de oorzaak van de hartafwijking opgespoord kan worden. Dit onderzoek wordt verricht samen met de afdeling cardiologie, de afdeling medische genetica en het Hubrecht Instituut, een wereldberoemd onderzoekscentrum op het gebied van ontwikkelingsbiologie en stamceltechnologie. Mocht de oorzaak ontrafeld worden dan kan er gezocht worden naar een oplossing. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier http://www.vriendenwkz.nl/projecten/hart/hart/

Hans Breur, kindercardioloog in het WKZ, gaat op 2 juni 2015 samen met een aantal collega’s 300km fietsen voor dit onderzoek. Wil jij Hans Breur sponsoren dan kan dat hier.

Of wil je misschien zelf ook meefietsen en sponsorgeld ophalen voor dit onderzoek meld je dan hier aan.

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend