Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

De sportiefste dag van de KW voor Stichting Hartekind

Iedere jaar kiest de leerlingenraad een goed doel uit waar de Koningin Wilhelminaschool zich voor in zet.  Na een leerlingenberaad te hebben gehouden, kwam daar dit jaar met stip Stichting Hartekind uit. Ook wel mede door Bas uit groep 5 die is geboren met een hartafwijking.  De kinderen kennen zijn verhaal.

Naast een extern doel is ook altijd de helft van de opbrengst voor het schoolplein bestemd. Immers de school is een gezonde school op het gebied van sporten bewegen. Dus het schoolplein dient dit dan ook uit te stralen en de leerlingen hiertoe uit te dagen.

Omdat onze leerlingen graag bewegen was het idee om op deze manier ook een prestatie neer te zetten. Namelijk bewegen voor kinderen voor wie bewegen lastig is door een aangeboren hartafwijking. Zo werd de ‘sportiefste dag van de KW’ geboren. De leerlingen deden deze dag zoveel mogelijk bewegingsactiviteiten. Alle 225 leerlingen leerden een dans aan en deze werd als afsluiter ’s middags op het plein gedanst. Dit was tevens de opening van het huidige schooljaar.

 Verder maakten de leerlingen kennis met yoga. Daarnaast had iedere groep zijn eigen programma. Er werd getennist, gewandeld en aan Tae Kwondo gedaan. Op het plein was een sportcircuit uitgezet en waren de leerlingen volop bezig met o.a. basketbal,  voetbal en sprinten.

Door het weer konden de activiteiten skeeleren en zwemmen niet doorgaan. Maar uiteraard wordt deze prestatie binnenkort alsnog neergezet door de leerlingen.  Uiteindelijk werd er meer dan 3700 euro opgehaald. De helft gaat naar Stichting Hartekind en de andere helft zal worden geïnvesteerd in het schoolplein.


 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend