Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Caitlen in actie voor Hartekind

Ik ben Caitlen en ik ben 15 jaar. Ik wil graag geld ophalen voor het onderzoek Pulmonale Hypertensie en hartfalen bij kinderen.

Waarom?
Ik wil dit gaan ophalen, omdat in september 2015 dit bij mij is vastgesteld. Het is een vrij onbekende ziekte/aandoening en er is nog veel onderzoek nodig. Ze willen onderzoeken hoe je kan vaststellen wat de ernst van deze situatie zonder een hartkatheterisatie te doen.

Wat is het?
Bij Pulmonale Hypertensie (PH) zijn de longvaten ziek, deze groeien langzaam dicht of zijn te nauw. Waardoor de de wand van de vaten langzaam dikker worden. Doordat de vaten langzaam dicht groeien of te nauw zijn word de bloeddruk in de longen steeds hoger waardoor de rechter hartkamer het steeds moeilijker vind om al het bloed rond te pompen. Gevolg hiervan is een te hoge druk in de rechter hartkamer. Uiteindelijk kan de kamer het niet meer aan en gaat hij falen.

Wat ga ik doen?
Ik maak als hobby, geknoopte armbandjes in allerlei kleuren en met een heleboel verschillende patroontjes. Ik wil deze graag gaan verkopen voor 2 euro per armbandje. Hier zien jullie een voorbeeld van een armbandje:Als je geïnteresseerd bent kunt je contact met haar opnemen of bestellen via caitlen.mellor@gmail.com

En je kunt haar ook steunen via http://www.geef.nl/actie/geld-ophalen-voor-hartekind

Meer informatie over het onderzoek vind je hier http://www.hartekind.nl/ons-werk/pulmonale-hypertensie-en-hartfalen-bij-kinderen/

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend