Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

25.000 Valentijnsharten voor hartpatiëntjes op het Museumplein

Aanstaande zaterdag – op Valentijnsdag – planten Hartekinderen en hun ouders 25.000 hartvormige lolly’s op het Museumplein. Zij hopen dat heel verliefd Nederland deze komt plukken tegen een kleine donatie.

De 25.000 Nederlandse kinderen met een aangeboren hartafwijking vragen om meer kwaliteit van leven en het terugdringen van het sterftecijfer. Daarvoor is meer onderzoek en dus meer geld nodig. Ondanks de sterfte en de enorme, vaak levenslange gevolgen staat kindercardiologie minder in de belangstelling dan bijvoorbeeld de strijd tegen kinderkanker of de preventie van (dodelijke) ongevallen.

Jaarlijks overlijden meer dan 100 kinderen aan hun aangeboren hartafwijking. Voor kinderen onder de 18 is dat helaas een belangrijke doodsoorzaak in het bekende rijtje. Maar het onderzoek staat nog in de kinderschoenen. Aangeboren hartafwijkingen beheersen het leven van 25.000 Nederlandse kinderen en hun gezinnen. Meer dan de helft ondergaat tenminste één openhartoperatie.

­­­Timothy
Timothy is een van de Hartekinderen die zaterdag 14 februari op het Museumplein zal zijn. Hij is 11 jaar en heeft al drie openhartoperaties gehad. Zoals vele van zijn lotgenoten kampt hij met leerproblemen en moet hij zijn hele leven medicijnen slikken. Timothy vraagt u op het Museumplein om een heerlijke hartvormige Valentijnslolly te plukken. En om vervolgens het woord HARTEKIND naar 3669 te sms’en voor een kleine donatie van 3 euro.

Bij het Ezelsoor op het Museumplein zijn nog meer Hartekinderen, hun ouders en cardiologen aanwezig. Zij vertellen over hun uitdagingen, welk onderzoek nu nodig is en hoeveel dat kost.

Eerste campagne
De Valentijnsactie is de eerste campagne van Stichting Hartekind, al wordt er ieder jaar ook voor de Hartekinderen geschaatst op de Weissensee. We werken nauw samen met de Hartstichting en stimuleren medisch onderzoek. Maar ook streven we naar verbetering van de levenskwaliteit van de hartpatiëntjes. Zo veraangenamen onze ‘wachtverzachters’ hun wachttijd in ziekenhuizen en ontwikkelden we het medische paspoort de Hartpas, waarmee ze altijd alle informatie over hun hart bij zich hebben.

Praktische informatie Museumplein
De donatie van 3 euro wordt gedaan door HARTEKIND te sms’en naar 3669. Tussen 9.00 en 11.00 uur worden de Valentijnshartjes geplant op het Ezelsoor boven de Albert Heijn aan de Concertgebouwkant van het Museumplein in Amsterdam. Het evenement duurt tot 16.00 uur.

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend