Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Wandel 4-daagse Nijmegen

Op 16 april kreeg Sjoerdtje Huisman-Sprietsma een brief van haar kleinzoon. Haar kleinzoon heeft een aangeboren hartafwijking en heeft daardoor al een aantal open hartoperaties gehad.

In de brief vraagt hij zijn oma  of ze voor hem de Nijmeegse 4-daagse wil lopen.  Daar hoefde Sjoerdtje geen seconde over na te denken.  Ze wil een halve pace-pro bij elkaar gaan lopen. Bij de laatste operatie van haar kleinzoon is zijn sinusknoop geraakt en dat is de reden dat hij nu een pacemaker heeft. Na alle operaties die Sjoerdtje van heel dichtbij heeft meegemaakt is er voor haar geen mooier doel om voor te gaan wandelen dus!

Het werd heel snel duidelijk dat die halve pace-pro wel gehaald zou gaan worden. De positieve en enthousiaste reacties stroomden binnen en na een aantal weken was er al zoveel geld gedoneerd dat Sjoerdtje besloot voor twee pace-pro’s te gaan.

Haar kleindochter die ook geld gaf, vroeg haar: “En oma, als je het niet haalt, krijg ik mijn geld dan terug?” Mijn antwoord was: “Als ik niet ga starten omdat ik geen zin heb, dan krijg je het terug. Als ik door een blessure niet de eindstreep haal, dan heb je pech want dan gaat het geld naar Stichting Hartekind.

De 4 dagen wandelen heeft Sjoerdtje als geweldig ervaren. “We hadden veel getraind en ik liep iedere woensdag naar mijn vrijwilligerswerk en ’s middags weer terug. Dan had ik ongeveer 25 kilometer gelopen. Met mijn vriendinnen hebben we een aantal keer 40 kilometer gelopen

Door de goede training vooraf is de tocht Sjoerdtje en haar collegawandelaars meegevallen. De groep is groot, het tempo lager dan we gewend zijn, maar de sfeer en de gezelligheid maakten alles goed. “Zoveel studenten ’s ochtends om zes uur bij de start en zoveel mensen langs de route. Ook de laatste dagen, toen het erg warm was, werd je van alle kanten in het ‘water’ gelegd: veel tappunten , douches en emmers water. Een handdoek in je nek doet dan wonderen.”

Op donderdag hoorde Sjoerdtje van het vliegtuigongeluk. Wat er precies was gebeurd was op dat moment nog niet bekend bij de wandelaars. Later werd er pas duidelijk wat er aan de hand was. Er waren geen muziekkorpsen en de intocht was sober. Bij de finish lag een enorme berg gladiolen. Het was duidelijk waar dit voor bedoeld was: een eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp. Dat maakte diepe indruk op alle wandelaars. “Mijn kleinzoon die de laatste kilometer met me mee liep, had een paar gladiolen van de weg opgeraapt en legde die er ook spontaan bij. De ware omvang van de ramp is later pas tot ons doorgedrongen.

Ondanks het trieste slot heeft Sjoerdtje de Nijmeegse  4-daagse als een geweldige ervaring beleefd en willen wij haar, en haar medewandelaars, enorm bedanken voor de geleverde prestatie!

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend