Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Spaaractie communicantjes

De werkgroep Eerste Heilige Communie te Berkel en Rodenrijs spaart elk jaar met haar communicantjes voor een goed doel. De 38 deelnemende kinderen besloten zelf om dit jaar Stichting Hartekind als spaardoel te kiezen, omdat het broertje van één van de kinderen is geboren met een hartafwijking.

Om de spaarpotjes goed gevuld te krijgen, hebben de kinderen hard gewerkt en menig “heitje voor een karweitje” gedaan. Er zijn vaatwassers in- en uitgeruimd, lege flessen weggebracht, cakejes gebakken en verkocht, tafels gedekt, honden uitgelaten en zelfs de vieze klusjes werden niet uit de weg gegaan, want ook een aantal dierenhokken werden uitgemest! Petje af! 

Het geld dat de kinderen aan de klusjes verdienden werd bewaard in een spaarpotje. Na de communie zijn alle spaarpotjes ingeleverd en was het spannende “tel”moment daar. Hoeveel geld heeft het harde werken opgeleverd? Een prachtig bedrag van € 562,50 blijkt in de spaarpotjes te zitten. Het hoogste bedrag sinds 8 jaar! Wat heeft iedereen hard gewerkt voor dit resultaat! Als traktatie krijgen alle kinderen nog een zakje chips voor ze naar huis gaan.

Een bijzondere vermelding moet nog worden gemaakt voor één van de kinderen die de hele inhoud van haar eigen spaarpot ook aan Hartekind heeft geschonken. Wat een mooi gebaar en wat zijn wij hier blij mee!

Aan alle 38 communicantjes; heel erg bedankt voor jullie enorme inzet!