Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Kris Krokodil als filmster

Het voorleesboekje 'Hartsvriendjes, avonturen van Kris Krokodil' uitgegeven door de Hartstichting, is sinds kort als animatie op de website van de Hartstichting te bekijken. De plaatjes uit het boekje komen samen met geluidseffecten en de voorleesstem van Fatima Moreira de Melo tot leven. Hierdoor wordt het verhaal extra leuk en spannend.

De korte verhaaltjes zijn speciaal gemaakt voor kleuters met een hartaandoening. Zo heeft Kris een groot litteken op zijn borst, omdat hij geopereerd is aan zijn hart. Kris beleeft avonturen die kinderen met een hartaandoening en hun ouders zullen herkennen. Filmpjes als 'De operatie' en 'Wat neem je mee naar het ziekenhuis?' helpen kinderen om zich voor te bereiden op een operatie. Verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers gebruiken deze verhaaltjes ook in het ziekenhuis. 

Kris Krokodil laat zien wat kinderen tegenkomen. Kris doet leuke dingen, zoals op vakantie gaan, zwemmen en verstoppertje spelen. Je ziet hoe Kris meedoet, maar soms ook rustig aan moet doen. Op deze manier worden kinderen positief ondersteund bij het omgaan met hun hartaandoening en kunnen ouders de emoties van hun kinderen bespreken.

Wil je Kris als filmster bekijken of het voorleesboek bestellen? Ga dan naar www.hartstichting.nl/kriskrokodil

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend