Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Johan Derksen en Jan D. Swart ondersteunen mee met 2 dikke boeken

In 1951 experimenteert Philips met televisie. Een bruin hondenhok op een onderzettafeltje. Het is het geboortejaar van Louis van Gaal, maar ook van de eerste Bekende Nederlanders, die toen nog te tellen waren. Nu niet meer. In ruim zestig jaar tijd verschuiven ze van Kanjers en Culthelden naar Engnekken. Het is de titel van twee dikke boeken. Deel II is uit.

Johan Derksen en Jan D. Swart interviewden gedurende hun journalistieke loopbaan bijna duizend BN’ers en hebben in de stijl van het flikflooiende Hilversum een top-100 gemaakt. Van Patty Brard naar Jochem Myjer. Van Theo Eerdmans naar Wim Kan. Zelfs Louis van Gaal is erin opgenomen, maar uitsluitend vanwege een exclusieve bekentenis. Het kost Wilfred Genee zijn plek, maar Nederland kent zijn bescheidenheid.

Nederland kijkt tv, dat gemaakt wordt door de voorkeursmaffia, waarover hun favoriet Rijk de Gooyer twintig jaar terug al zei: driedelig schorem. De bittere streep van zijn mond stond destijds al naar: oprotten allemaal. Langs die zwarte randen beschrijven zij de geschiedenis van de BN’er. Het begint als iedereen zich in Nederland nog wast in de teil en het eindigt bij nu. Het tv-toestel in 2014 is van groot design. Maar er wonen alleen maar troosteloze en aanmatigende gladjanussen in - samengeperst tot één groep: de BN’er.

Derksen en Swart weigeren daarom ook maar een dubbeltje aan die griezelwereld te willen verdienen. Wie het boek koopt steunt Stichting Hartekind.

God bless you, waarschuwen ze Hilversum.
 

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend