Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Schaatsactie Weissensee groot succes!

Nog even nagenieten samen met Ron Versluis, één van de 30 schaatsers, die 24 januari jl. vol overgave voor Hartekind de 'Alternatieve Elfstedentocht' op de Weissensee heeft afgelegd. Een geweldige prestatie met een fantastische opbrengst van ruim 40.000 euro (!) voor financiering van broodnodig onderzoek, Alle schaatsers en donateurs heel erg bedankt voor jullie inzet en steun!

Ron uit Hoogblokland schaatste mee, omdat zijn dochtertje vorig jaar succesvol is geopereerd aan haar hartafwijking en hij graag wil dat andere Hartekinderen dezelfde kansen krijgen. In 't kort zijn verslag:

"Weissensee, vrijdag 24 januari 2014
05:00 uur opgestaan, warm gedoucht en stevig ontbeten. Om 06:30 uur stonden we op het ijs in de 1e groep voor de start klaar. Na het startschot van Anni Friesinger om 07:00 uur, in het donker met behoorlijke sneeuwval gestart en 17:17 uur in de schemer over de finish.

Na 10 uur en 17 minuten geschaatst te hebben, heb ik wel moeilijke momenten gehad maar je vergeet het snel. Het heeft van de 10 zo’n 9 uur gesneeuwd, maar ook daar merk je op een gegeven moment niets meer van. Je bent alleen maar gefocust op slechte stukken in het ijs en bezig met je tempo vast te houden, want je moet voor 18:30 uur binnen zijn.

Zaterdagavond om 21:15 uur kwamen we thuis aanrijden en een heus dweilorkest van muziekvereniging Symphonia, familie, vrienden en mensen uit het dorp stonden ons op te wachten. Het leek wel of we de Olympische spelen hadden gewonnen.

Volgend jaar ga ik zeker weer, het was geweldig om mee te maken en onvergetelijk. Je wint een wedstrijd met jezelf en steunt daar ook nog eens (dankzij mijn sponsors) een prachtig doel mee!"

 

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend