Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Hartekind Recreanten Marathon

Vrijdag 21 december a.s. wordt de Hartekind Recreanten Marathon gehouden op ‘De Uithof’ in Den Haag, georganiseerd door de Naaldwijkse IJsclub Eendracht in samenwerking met Schaatscentrum De Uithof en het Gewest KNSB Zuid Holland. Dit is een puur recreatieve marathonwedstrijd voor echte beginners.
Het gehele inschrijfgeld en de opbrengst van de verkoop van de loten zullen helemaal ten goede komen van Stichting Hartekind.

In 1989 werd het Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen voor het eerst georganiseerd. Op 23 maart 2006 is deze wedstrijd voor het laatst gehouden. De Naaldwijkse IJsclub Eendracht organiseerde deze jaarlijkse wedstrijd op de Haagse Uithof en stond altijd garant voor veel spektakel, niet alleen op het ijs. Ook de prijsuitreikingen met de daarbij behorende verloting van vele prijzen onder de deelnemers zijn legendarisch. Voor de regionale marathonschaatsers altijd één van de hoogtepunten van het schaatsseizoen.

Op vrijdag 21 december 2012 wordt deze traditie weer in ere hersteld! Opnieuw tekent IJsclub Eendracht Naaldwijk voor de organisatie. Bestuurslid Kees van Schie heeft de draad weer opgepakt en in samenwerking met Schaatscentrum De Uithof en het Gewest KNSB Zuid Holland prijkt deze wedstrijd weer op de kalender.

De opzet is wel iets veranderd ten opzichte van het verleden
Om 22.00 uur staat de Hartekind Recreanten Marathon op het programma. Dit is een puur recreatieve marathonwedstrijd voor echte beginners. Schaatsers m/v die met gemak rondjes sneller dan ca 45 seconden kunnen rijden worden NIET toegelaten in deze wedstrijd!
De wedstrijd gaat over 10 geneutraliseerde ronden (ca 50 à 55 sec per ronde) en 15 wedstrijdronden.

Om ca 22.30 uur is de start van het Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen. Deze wedstrijd staat open voor alle gewestelijke C-rijders (C1-C2-C3), Dames (D1-D2-D3) en Masters (M1-M2-M3) en voor de betere recreanten. De wedstrijd gaat over 50 ronden.

Alle opbrengsten zijn voor het goede doel
Het inschrijfgeld (€ 5,00 p.p.) gaat in zijn geheel naar Stichting Hartekind. Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving 1 gratis lot voor de verloting na afloop. Meer loten kunnen, en mogen, bijgekocht worden. Hoe meer hoe beter, want de opbrengst van de verkoop van de loten zullen ook geheel ten goede komen van Stichting Hartekind!

Klik hier voor info over deelname, inschrijving en kosten

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend