Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Stichting Hartekind in schaatspeloton

Het marathon schaatsteam van Schaatscentrum “De Uithof” en Stichting Hartekind gaan samenwerken. Afgelopen zaterdag 10 december maakte teammanager Ubbo Kuper dit bekend tijdens de Marathon in Amsterdam. De rijders Thijs Smit, Bert van Buren, Joost Juffermans en Sandor Stuut reden tijdens deze wedstrijd al met het logo van Stichting Hartekind op hun pak.

Schaatscentrum “De Uithof” en de marathonploeg waren al aan het nadenken over een invulling van hun maatschappelijke betrokkenheid, toen Stichting Hartekind zich daar meldde met het verzoek om tot een samenwerking te komen.

Stichting Hartekind was op zoek naar een platform in de sport, nadat uit onderzoek gebleken was dat sporten ook voor kinderen met een aangeboren hartafwijking van bijzonder groot belang is. Doordat deze groep hartpatiënten bij de Nederlandse Hartstichting tussen de spreekwoordelijke “wal en het schip” was geraakt, is het noodzakelijk geworden zelf belangrijke zaken ter hand te nemen. Hiervoor werd Stichting Hartekind in het leven geroepen.

Het doel van de samenwerking is tweeledig: het vergroten van de naamsbekendheid van Stichting Hartekind èn het stimuleren van fondsenwerving om voor zoveel mogelijk kinderen met een aangeboren hartafwijking de kwaliteit van leven te verbeteren.

Toevalligerwijs bleek Bert van Buren, rijder in het team van De Uithof, in zijn naaste familie te maken te hebben met een kind met een aangeboren hartafwijking. Bert kon de partijen haarfijn uitleggen wat zoiets betekent voor het kind zelf en de familie er omheen. Een extra stimulans om met elkaar in zee te willen gaan.

Om het doel van de samenwerking invulling te geven zal de marathonploeg van De Uithof, de rijders die voor het goede doel op de Weissensee gaan schaatsen begeleiden. Dit gebeurt in de vorm van een clinic op 11 januari 2012 op Schaatscentrum “De Uithof” waarin voornamelijk aandacht zal worden besteed aan de schaatstechniek. Daarnaast geven schaatsers en ervaringsdeskundigen van de ploeg uitleg over de tocht, kleding, voeding en indeling van de race.

Tevens mogen de schaatsers, die voor Stichting Hartekind op de Weissensee gaan schaatsen, tot 27 januari 2012 elke week een keer gratis trainen op de 400 meter schaatsbaan van Schaatscentrum “De Uithof”.

Foto: Timsimaging.nl

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend