Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Stichting Hartekind blij met de steun van Zilveren Kruis Achmea

Zilveren Kruis Achmea ondersteunt het project “Psychosociale zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun ouders”. Dankzij deze bijdrage gaat het project van start.

Bij de behandeling van kinderen met aangeboren hartafwijkingen is in de afgelopen 10 jaar steeds meer mogelijk geworden. Dit heeft geleid tot een flinke verbetering van de levensvooruitzichten voor kinderen met een hartprobleem. Daarnaast kunnen tegenwoordig ook kinderen met complexere hartafwijkingen geopereerd worden. Wel zijn de behandelingen vaak intensiever en ingrijpender dan vroeger. Meerdere hartoperaties, soms lange ziekenhuisopnames en regelmatige, soms veelvuldige controles en onzekerheid over de uitkomsten zijn voor een deel van de patiënten en hun ouders de harde en stressvolle werkelijkheid.

Ondanks alle verbeteringen in de medische zorg is er de afgelopen 10 jaar geen verbetering opgetreden wat betreft het voorkomen van gedrags- en emotionele problemen bij kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Door ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking wordt vaak aangegeven dat er onvoldoende psychosociale zorg voorhanden is nadat ingrepen verricht zijn.

Dit terwijl er bij de kinderen vaak sprake is van angst en depressieve klachten, sociale problemen en aandacht- en concentratiestoornissen.

Het ErasmusMC-Sophia is een academisch kinderziekenhuis dat de noodzaak voor psychosociale ondersteuning onderkent. De afdeling kindercardiologie van dit ziekenhuis heeft Stichting Hartekind benaderd met de vraag hen te willen ondersteunen bij het financieren van een project dat leidt tot betere psychosociale ondersteuning van kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun ouders.

Voor de realisatie van dit project is veel geld nodig. We zijn dan ook heel blij dat Zilveren Kruis Achmea het belang van dit onderzoek onderschrijft en € 49.950,- ter beschikking heeft gesteld.

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend