Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Prof. Casimirschool brengt 884 euro bijeen voor Hartekind

Tijdens de kerstviering van de Prof. Casimirschool in Voorburg op donderdag 16 december werd, zoals ieder jaar, geld ingezameld voor een goed doel.

Nadat het koor van de school kerstliederen ten gehore had gebracht, konden de leerlingen in hun klassen genieten van zelf meegebrachte lekkernijen. Ook de ouders konden smullen, en wel van een heerlijk stamppotbuffet, dit jaar verzorgd door Rits en Kook uit Voorburg, en glühwein. Traditioneel konden aan de Kerstman donaties voor een goed doel worden gegeven. Dit jaar was gekozen voor Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen:’Hartekinderen’. Zij lopen voortdurend aan tegen dingen die hun vriendjes/vriendinnetjes gewoon mogen en kunnen, maar zij niet (of minder), zoals sporten. Dankzij de donaties kon voorzitter Tjerk Suurenbroek een cheque in ontvangst nemen van € 883,80.

Samen met twee vrouwelijke onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam hij vrijdag 17 december naar de school. Uit handen van directeur André Mulder en een groep kinderen van de school nam hij de cheque dankbaar in ontvangst. De donaties konden in enveloppen worden gedaan, die door de kinderen met hartjes waren versierd. Een deel daarvan is ingelijst en werd samen met de cheque uitgereikt. Voor het geld is al een goede bestemming bekend: de onderzoekers vertelden dat het geld gebruikt zal worden om meer onderzoek te doen naar de conditie van hartekinderen tijdens het sporten. Daarnaast kunnen de kinderen zelf ook geholpen worden, met hartslaghorloges. Voor hartekinderen is het moeilijk om te bepalen hoe ver ze kunnen gaan tijdens het sporten en hartslaghorloges kunnen hen daar prima bij helpen. Een heel mooi resultaat derhalve dankzij de ouders, kinderen en leerkrachten van de Prof. Casimirschool.

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend