Ik wil wel, maar mijn

hart klopt niet

Hartekind geeft 160 hartslagmeters

SPORT TOEGANKELIJK MAKEN VOOR KINDEREN MET HARTAFWIJKINGEN

Voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is sporten niet vanzelfsprekend: kan het hart de inspanning wel aan? Stichting Hartekind stelt hartslagmeters beschikbaar voor het eerste onderzoek ter wereld dat duidelijkheid geeft over het effect van sport op kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Deze subsidie is de eerste bijdrage van Stichting Hartekind aan wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Het onderzoek geeft antwoord op de vraag wat er tijdens sport precies gebeurt met het hart van kinderen met een aangeboren hartafwijking. De hartslagmeters zorgen dat in het onderzoek de juiste intensiteit van inspanning wordt gebruikt. De resultaten van het onderzoek moeten ervoor zorgen dat deze kinderen op een verantwoorde manier kunnen sporten, net als elk ander kind.

Aangeboren hartafwijkingen bij kinderen
Meer dan 90% van de bestaande fondsen richt zich op alle vormen van hartafwijkingen bij volwassenen. Aangeboren hartafwijkingen bij kinderen zijn veel zeldzamer en totaal verschillend van (verworven) hartafwijkingen bij volwassenen. Hierdoor richten deze fondsen zich nauwelijks op aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Vernieuwend onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen vereist een aanpak gericht op de specifieke genetische eigenschappen van deze vorm van hart- en vaatziekten.

Overhandiging cheque
Donderdagmiddag 15 juli overhandigt Tjerk Suurenbroek, voorzitter van Stichting Hartekind, de cheque van 16.000 euro aan prof.dr. W.A. Helbing, hoofd kindercardiologie van het Erasmus MC. Hij leidt het onderzoek, dat wordt gedaan in samenwerking met de afdelingen kindercardiologie van het AMC (Amsterdam), het LUMC (Leiden), UMC St Radboud (Nijmegen) en WKZ (Utrecht). Van de donatie van Stichting Hartekind worden 160 hartslagmeters gekocht.

 

Deel dit bericht op:  

Laat uw reactie achter

Velden voorzien van een   zijn verplicht

 
 
 
 
 
 
 
Kind zijn, hart nodig! ANBI Keurmerk goed besteed CBF erkend